Over OverVers

OverVers is een kleine organisatie die het probleem van voedselverspilling op de kaart wil zetten en de consument wil stimuleren om thuis minder weg te gooien. Door diners en uitjes te organiseren waarbij van afgedankt voedsel weer heerlijke maaltijden worden gekookt, laten ze zien hoe waardevol afvalproducten nog kunnen zijn.

OverVers bestaat uit:

Marthe van der Hilst

Over-MartheMarthe van der Hilst, initiatiefneemster en organisator van OverVers, is 28 jaar en begeeft zich na het afronden van haar studie kunstgeschiedenis vooral in het culturele werkveld.
“Het is echt bizar hoeveel voedsel er wordt weggegooid. Met OverVers wil ik op een positieve manier een statement maken tegen voedselverspilling.”

 

Elizabet van der Kooij

Over-ElizabetElizabet van der Kooij (1978) was werkzaam in de podiumkunsten totdat ze in 2012 besloot het roer om te gooien en zich als kok in te zetten voor een beter voedselsysteem. Elizabet kookt en catert en geeft workshops op het gebied van gezond, duurzaam en seizoensgebonden koken.

 

Eerdere OverVers Diners werden verzorgd door onder andere Stijn Knaapen, Herman Winkelman, Floor Pullen, Yann van der Harst en Rens.