Nieuws

DEZE PAGINA NIET BEWERKEN! GA NAAR BERICHTEN-> NIEUW BERICHT EN VINK CATEGORIE “NIEUWS” AAN.

  • OverVers diner bij de BijenAkker

   BijenAkker bloemen

   Het wordt een traditie! We zijn we deze zomer voor de derde keer te gast bij de BijenAkker in Odijk.
   Op vrijdag 28 juli zullen we tussen de wilde bloemen en de fruitbomen buiten dineren. Elizabet van der Kooij kookt voor ons van foodwaste een heerlijk verrassings driegangen diner en tussen de gangen door krijgen we een rondleiding van Henk.

   Voor meer info en tickets:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/OverVersbijen
   Drankjes kunnen ter plekke cash afgerekend worden.

 • OverVers bij Rubens Proeflokaal

  Buitenkant

  Goed nieuws! Op dinsdag 2 mei keren we terug voor een OverVers diner bij het Rubens Proeflokaal en daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Wij zorgen voor een heerlijk driegangendiner van foodwaste en Wim stelt hier weer een mooi wijnarrangement van OverVerse wijnen bij samen. We kijken uit naar weer een heel fijn avondje bij Rubens! Jullie zijn welkom vanaf 18.30uur op de Nieuwegracht 197 in Utrecht:)

  Een plekje voor het diner reserveer je door vooraf een kaartje te bestellen via onderstaande link. De drankjes kunnen ter plekke afgerekend worden.

  https://www.ticketkantoor.nl/shop/overversruben

 • OverVers meets Rammenas

  Buit

  Na een kleine winterslaap zijn we weer terug met OverVers! Op woensdag 29 maart zijn we te gast in de nieuwe keuken van Rammenas in de vershal bij de Vechtclub. Teun Berting van Rammenas zal samen met OverVers chef Elizabet van der Kooij een heerlijk vegetarisch driegangendiner koken van afgedankt voedsel. Verwacht een knus diner op een rauwe, industriële plek.
  De vershal vind je achter brewpub de Kromme Haring. Na afloop van het diner ben je van harte welkom om daar gezellig na te borrelen!

  Meer info en tickets: www.ticketkantoor.nl/shop/overversrammenas

  www.rammenaskitchen.nl  /   www.dekrommeharing.nl

 • OverVers bij IJsselhuis in Gouda

  logoijsselhuis

  Op donderdag 22 september staat er een heel bijzondere editie van OverVers op de planning. We zijn te gast bij het IJsselhuis, drank- en spijslokaal museumhavencafé in Gouda! Een prachtig schipperswachtlokaal uit 1912 gelegen aan de oude haven. Chefkok Herman Winkelman zal voor ons een heerlijk driegangen maal bereiden van OverVerse producten en ons samen met zijn vader Dick tussen de gangen door het verhaal vertellen van het historische IJsselhuis.

  Voor alle OverVers fans uit Utrecht, een treinritje Utrecht-Gouda duurt slechts 20 minuten. Vanaf het station kun je via een prachtige wandeling door het oude centrum van Gouda naar de museumhaven lopen, waar je het IJsselhuis naast de Mallegatsluis ziet liggen. Het feest kan beginnen! Gratis parkeren kan overigens ook op 3 minuten loopafstand van het IJsselhuis in de Prins Hendrikstraat.

  Aanvang                              -              18.00uur

  Kosten                                 -              20,00 euro voor driegangen diner. Reserveren kan door vooraf online een kaartje te kopen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/OverVersIJssel

  Navigatie adres                 -              Buurtje 1, Gouda

  Website IJsselhuis           -              http://www.museumhavencafe.nl/

 • OverVers bij de BijenAkker – donderdag 28 juli

  Bloem Odijk

  Na een fantastische avond vorig jaar, zijn we deze zomer weer te gast bij de BijenAkker in Odijk (Rijnseweg 5a). We zullen tussen de wilde bloemen en de fruitbomen heerlijk buiten dineren. Elizabet van der Kooij kookt voor ons van foodwaste een verrassings driegangen diner waar je je vingers bij aflikt! Tussen de gangen door krijgen we een rondleiding van Henk. Hij zal ons inwijden in de wereld van eetbare planten en bijenvolkeren.
  Mocht het slecht weer zijn, dan is er voldoende ruimte om gezellig samen in de schuur te eten!

  Odijk ligt op 10 prachtige kilometers fietsen van Utrecht. Maar er is ook parkeergelegenheid en de BijenAkker is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

  We starten om 18.00uur. De kosten voor het drie gangen diner zijn 20,00 euro per persoon. Graag vooraf reserveren via https://www.ticketkantoor.nl/shop/bijenakker
  Drankjes kunnen ter plekke cash afgerekend worden.

  http://www.bijenakker.nl/html/tuinverhaal.html

 • Zaterdag 21 mei – OverVers diner bij de Koningshof

  stadslandbouw-Koningshof

  De Koningshof is een prachtig kassencomplex in Utrecht Oost (Koningsweg 135 A) waar aan Stadslandbouw wordt gedaan. Een bijzondere plek voor een OverVers diner! Anna zal voor ons van een berg met foodwaste een heerlijk drie gangen diner koken. Verwacht lange tafels in de kas en een met veel liefde bereid diner! Aanvang vanaf 18.00uur.

  www.ticketkantoor.nl/shop/OverVersKoning

  www.anna-food.nl - www.koningshofutrecht.nl

   

   

 • OverVers Kerstdiner bij de Stadstuin

  logo Stadstuin

  Op zondag 20 december zijn we te gast bij de De Stadstuin! Een oud kantoorpand in Kanaleneiland dat omgetoverd is tot toffe plek met ateliers en een fijne eetgelegendheid.  Elizabet van der Kooij zal van foodwaste een heerlijk driegangen kerstdiner op tafel toveren. Tussen de gangen trakteert DJ Platenbaas ons op kerstverhalen met behulp van zijn draaitafels.

  We starten om 18.00uur en je bent welkom op de Europalaan 20 in Utrecht. Dat wordt pas een fijn kerstavondje!

  Kaartjes via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/OverVerskerst

   

 • OverVers dinerconcert met het Nederlands Studenten Kamerkoor

  poster dinerconcerten def Utrecht (1)

  Op 14 november aanstaande vindt voor het eerst een OverVers dinerconcert in samenwerking met het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) en de Youth Food Movement (YFM) Utrecht plaats. Een avond in het teken van duurzame voeding en muziek. 

  We spreken over de verbinding tussen stadslandbouw en de burger. Hoe voedt Utrecht zichzelf? Het NSK zingt toepasselijk repertoire wij serveren een heerlijke 3-gangen maaltijd samengesteld uit afgedankt voedsel. De YFM zorgt voor een interessante gastspreker; Gijs Kuneman, directeur van CLM: kennis- en adviesbureau op het gebied van landbouw, voedsel, natuur en milieu. De tweede spreker is Kevin McMulkin van De Kas Eet en Kweekplek. Hij spreekt over de dagelijkse praktijk van de stadsboer.

  Kom luisteren, proeven en meepraten. Aan tafel zitten zangers, nieuwsgierigen, kenners uit de muziek- en voedingssector, locale ondernemers en tuinders. 

  Een samenwerking vanuit de gedeelde ambitie het positieve geluid van duurzaamheid te laten horen. Gesponsord door In de Ruimte.

  14 november om 17:30uur inloop, 18.00uur start
  Locatie: In De Ruimte, Oudegracht 230 a/d werf, Utrecht
  3-gangen-menu €25 p.p. excl. drank
  Kaarten: http://nskk.nl/portfolio/nsk-dinerconcerten/ 

 • OverVers picknick in het Wilhelminapark met HOOI

  wilhelmapark_utrecht

  De zomer is nog in volle gang en dat vieren wij op zondag 30 augustus door samen met HOOI een uitgebreide OverVers picknick te organiseren in het Wilhelminapark! We verzamelen bij HOOI waar we je een goed gevulde picknickmand zullen overhandigen. In het park staan vervolgens de BBQ’s en verkoelende drankjes voor jullie klaar. Uiteraard zal er ook live muziek zijn om de sfeer nog wat te verhogen. Kom je gezellig mee eten? Koop dan snel een kaartje!

  Aanvang: Vanaf 17.00, melden bij HOOI (Burgemeester Reigerstraat 25)

  Kosten: 20,00 euro pp voor de picknick + een non-alcoholisch drankje en live muziek (de biertjes, wijntjes,  whisky’s en flessen rum mag je zelf meenemenJ)

  Kaarten: https://www.ticketkantoor.nl/shop/oververspicknick

 • 17 juli – OverVers bij de BijenAkker

  Bijenakker logo

  Op vrijdag 17 juli staat er weer een bijzonder diner in de planning! We zijn te gast bij de BijenAkker in Odijk en zullen tussen de wilde bloemen en de fruitbomen heerlijk buiten dineren. Tussen de gangen door krijgen we een rondleiding van Henk. Hij zal ons inwijden in de wereld van eetbare planten en bijenvolkeren.

  Odijk ligt op 10 prachtige kilometers fietsen van Utrecht. Maar er is ook parkeergelegenheid en de BijenAkker is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

  De kosten voor het drie gangen diner zijn 20,00 euro per persoon. Er dient vooraf gereserveerd te worden door een ticket te kopen via
  http://www.ticketkantoor.nl/shop/overversbijenakk

  Bij vragen of opmerkingen, stuur gerust een mailtje naar info@oververs.nl

 • Zaterdag 13 juni – OverVers diner bij de EKKO

  Ekko

  Whoopwhoop op 13 juni organiseren we een diner bij de Ekko. Dat wordt aan lange tafels met elkaar heel lekker eten van gered voedsel én heel veel live muziek! Aansluitend is iedereen welkom om met ons een dansje te wagen tijdens Diep in de Groef, de vaste dansavond van Ekko.

  We starten om 19.00uur en de kosten zijn 20,00euro per persoon. Reserveren kan met een mailtje naar info@oververs.nl

  http://www.ekko.nl/

 • Op RTV-Utrecht

  logo

  We waren op RTV-Utrecht:) Zie hier het filmpje dat ze van ons gemaakt hebben.

  http://youtu.be/7Oe2pDHyv2o

 • Zondag 12 april – OverVers lunch bij HOOI

  Logo Hooi

  Omdat het vorig jaar zo ontzettend fijn was bij HOOI, vallen we heel graag in herhaling.  Op 12 april zijn we weer te gast bij HOOI en zijn jullie welkom om met ons mee te genieten van een heerlijke OverVers lunch! Marianne van ANNA-Food zal voor ons de uitdaging aangaan om van afgedankte producten weer een verrukkelijke drie gangen lunch op tafel te zetten. Tussen de gangen is er uiteraard muziek en poëzie. We zien ernaar uit jullie dan te mogen verwelkomen. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar info@oververs.nl

  Aanvang - 13.00uur / Kosten - 12,50 euro pp

  Graag tot dan!

  http://www.hooiutrecht.nl/ / http://www.anna-food.nl/

   

 • Maandag 16 februari – OverVers diner bij de Keuken van Gastmaal

  de Keuken van Gastmaal

  Het volgende OverVers diner belooft een bijzondere te worden. Op maandag 16 februari zijn we te gast bij de Keuken van Gastmaal, alwaar chef Erik voor ons zal koken. Daarnaast zal jazzmuzikant Koen Zinnemers de fijnste nummertjes voor ons komen spelen.
  Behoefte aan een effectieve remedie tegen winterdepressies? Of gewoon ook zin in een warme, knusse avond met lekker eten en goede muziek? Reserveer dan snel een plekje via info@oververs.nl

  Aanvang: 18.00uur
  Kosten: 20,00 euro voor diner
  Locatie: http://www.dekeukenvangastmaal.nl/

 • Filmpje van de Take-a-Waste Counter

  logo

  In het kader van Wereldvoedseldag hebben wij eenmalig een Take-a-Waste Counter neergezet in Hoog Catharijne. Van daaruit deelden wij aan voorbijgangers gratis afhaalmaaltijden uit gemaakt van waste. Wat was dat leuk! Zie hier een tof filmpje over deze OverVers actie. http://youtu.be/IeZQFeJC8C4

 • Zondag 18 januari – Diner in Kloostergewelf

  Coen Cornelis

  Het eerste OverVers diner van 2015 staat alweer voor de deur! We zullen op zondag 18 januari neerstrijken in het prachtige kloostergewelf van In de Ruimte waar twee tops koks van restaurant Te Koop al het afgedankte voedsel voor ons zullen omtoveren tot een heerlijk driegangen maal. Tussen de gangen door zal NK Poetry Slam finalist Coen Cornelis (afbeelding) zijn poëzie ten gehore brengen alwaar illustrator Ronald van der Heide live bij zal tekenen. Zin in een gezond, verantwoord en vooral heel gezellig dinertje? Reserveer dan snel een plekje.

  Reserveren kan via info@oververs.nl
  Kosten: 20,00 euro pp, aanvang: 18.00uur
  NB neem je eigen favoriete drankje mee, want voor deze avond geldt 'Bring your own drinks'

 • Zondag 2 november – Lunch + bierproeverij bij HOOI

  Logo Hooi

  Er staat weer een hele fijne in de planning; op zondag 2 november zijn we te gast bij ons favoriete lunchplekje HOOI waar we samen met de CreativeChef Jasper Udink ten Cate voor jullie een OverVers lunch zullen verzorgen. Tijdens de lunch mogen we genieten van de muziek van Linde Baaijens en poëzie van Annelies van Liedfs en alsof dat nog niet genoeg is zal de lunch rond 16.00uur overgaan in een heuse bierproeverij! Want, waarom zou je het leven niet gewoon vieren dachten wij;)

  Wie viert er met ons mee? Reserveren kan door een mailtje te sturen naar info@oververs.nl
  Start 13.00uur, kosten 12,50 voor lunch en 10,00 voor bierproeverij.

  Graag tot dan!
  http://www.hooiutrecht.nl/

 • Woensdag 15 oktober – Take a Waste Counter in Hoog Catharijne

  unnamed

  In het kader van Wereldvoedseldag strijkt OverVers op woensdag 15 oktober neer in Hoog Catharijne met de ‘Take a Waste Counter’. Tussen 16.30 en 19.30uur delen we aan alle voorbijganger gratis afhaalmaaltijden uit die geheel gemaakt zijn van producten die anders weggegooid zouden worden.

  In een korte film laten we zien hoe we dit voedsel, dat door de consument reeds is afgeschreven, ophalen bij winkeliers in Utrecht en hoe we deze producten verwerken tot heerlijke maaltijden. Op deze manier wil OverVers op een positieve manier inspelen op het thema voedselverspilling en aan een groot publiek laten zien dat eten met een deukje of een butsje nog heerlijk kan zijn!

  Nieuwsgierig? Kom gerust langs en geniet mee van een gratis OverVers maaltijd!

 • Dinsdag 16 september – OverVers Diner bij Lijn 4

  logo

  Lieve OverVersfans, lieve nieuwsgierigen,

  Op dinsdagavond 16 september is het OverVers Diner te gast bij Café Lijn 4 in de Twijnstraat. Koks Rens en Saskia schotelen ons, vanuit hun eigen keuken, een overheerlijk diner voor, gemaakt van ingrediënten die we dankzij alle betrokken winkeliers en telers kunnen redden van een vroegtijdig einde in de vuilcontainer. Barman/bierkoning Luuk zorgt voor een bierassortiment in stijl.

  Eet je mee? Meld je aan met een mailtje naar info@oververs.nl!